Welkom bij Bakboorð
Hey! wij zijn Bjørn & Nathalie van Bakboorð,
een ambachtelijke microbakkerij
in het monumentale Felix Pakhuis,
op een steenworp van het MAS te Antwerpen.
Bij Bakboorð vind je authentiek desembrood
met een stevig kruim en een rijke smaak.
We gebruiken enkel de noodzakelijke
ingrediënten voor een eerlijk
en smaakvol brood: desem, water, zout
en biologische, steengemalen bloem.
Zuurdesem is niets meer of minder dan
een mix van bloem en water,
die spontaan gaat fermenteren door
wilde gisten en bacteriën die
zich in de bloem en in de lucht bevinden.
Hetzelfde proces van spontane
fermentatie vind je ook nog
bij het maken van bier, wijn en kaas.
De belangrijkste troef van desembrood
is tijd. Het hele fermentatieproces
duurt minstens 36 uur,
waardoor het eindresultaat
meer smaak heeft en lichter verteerbaar is.
We laten je graag kennis maken
met oude en minder bekende graansoorten
zoals spelt, gerst en eenkoorn
en trachten ons aanbod regelmatig te wijzigen.
Voor ons gebak halen we onze inspiratie
in Scandinavië. Zo vind je bij ons
traditionele Deense tebirkes,
kaneel-, kardemom- en direktørsnegle.
Maar we zijn ook erg trots op
onze originele hartige rolls.
Al onze producten worden ter plaatse gebakken,
in ons klein maar gezellig atelier.
Je kan op de hoogte blijven van ons assortiment
Steeds van harte welkom
om ons aanbod te ontdekken.
© 2020 bakboorð